Blog Zomer 2017

Hallo lieve mensen,

De zomervakantie ligt alweer even achter ons, maar ik mag er nog steeds met een voldaan gevoel aan terug denken.
Ik was op een Grieks eiland waar ik bij heerlijk weer een opleiding in een, voor Nederland nog nieuwe vorm van Yoga mocht volgen. Het heet Odaka Yoga® en ik wist er nog maar weinig van toen ik aan dit avontuur begon. Maar wat heeft me dit geraakt!

tumblr_inline_ovvb5vhopc1t8ya5j_500.jpg

Odaka Yoga® helpt me om met meer gemak in de bekende Yoga houdingen te komen. Ik heb het gevoel sterker en flexibeler te zijn en het lijkt alsof de houdingen zoals ik ze in Odaka Yoga® benader beter bij mij passen. Ik heb altijd moeite met balanshoudingen en plotseling kan ik zonder veel moeite in de 3e Krijger gaan staan.
We horen tijdens de Yogalessen de docenten vaak spreken over vier vlakken van ons leven: lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch. Tot nu vond ik dat energetische vlak best wel moeilijk te beïnvloeden. Ik stelde me de beweging van de energie vaak alleen maar voor en op bijzondere momenten voelde ik inderdaad de energie stromen. In deze zomer heb ik geleerd om deze energie intensiever waar te nemen en de energiestroom te kanaliseren. Ook hierdoor voel ik me sterker en stabieler. Ik voel me vrij.
En al dit maakt me een razend enthousiaste aanhanger van Odaka Yoga®.

Odaka Yoga® is ca. 20 jaar geleden ontwikkeld door Roberto Miletti en Francesca Cassia. Zij hebben het in de afgelopen 20 jaar in 17 landen ter wereld verspreid. Het grootst is Odaka Yoga® in Italië en Japan. En nu wil ik heel graag mijn enthousiasme met jullie delen.

menno