Ashtanga Yoga RYT 200, Yin Yoga in Modules, Basis Yoga opleiding RYT 200 en de Pilates opleiding …

aanmelden info@centrebodymind.nl

aanvang opleidingen oktober 2019

Schermafbeelding+2018-08-29+om+16.55.29 (1).png

Yin Yoga

Yin Yoga opleiding in modules te volgen..

1 van de ontdekkers van Yin Yoga is Paul Grilley, geinspireerd door Dr. Hiroshi Motoyama een Japanese parapsychologist, scientist en spiritual instructor. Omdat Paul de positieve effecten van Traditioneel Chinese Geneeskunde aan eigen lijf ondervond, combineerde hij de kennis van Yoga met TCG en ontwikkelden zij deze voedende/restoratieve stijl.

Yin Yoga is een bijzondere meditatieve vorm van Yoga, waarbij we de houdingen (asana's) 3/5 minuten lang aanhouden. Het langer aanhouden van houdingen zorgt ervoor dat we inwerken op de diepere lagen van ons systeem, fysiek, mentaal en emotioneel.

Basis Yoga opleiding RYT 200 in 2 delen te volgen..

Prijs voor 100 uur € 1100

early bird korting is 10%

Asthanga Yoga

Ashtanga Yoga een prachtige krachtige en waardevolle techniek waarin dynamische houdingen en statische houdingen elkaar afwisselen. Telkens in dezelfde volgorde. Een mooie methode om veilig te beginnen met Yoga, omdat de volgorde zo mooi klopt. In Mysore worden de houdingen aangeleerd om ze elke dag waar je ook bent te kunnen beoefenen voor jezelf.

Een prachtige traditie Ashtanga yoga

De houdingen hebben een vaste volgorde in ashtanga, is dat saai ? Nee, alles behalve . De serie's zijn zo prachtig ontwikkeld, de houdingen volgen elkaar op in harmonie..

“Do your practice and all will come”….Pathabi Jois

Basisopleiding

De basisopleiding Yoga is bedoeld voor iedereen die les zou willen geven in yoga in een stijl die voor alle niveaus toegankelijk is. Deze opleiding is geschikt voor je als je je in de yoga practice wilt ontwikkelen, zoekt naar verdieping en meer wilt weten over de yoga lifestyle. Je kunt aan deze opleiding deelnemen wanneer je in ieder geval twee jaar eigen ervaring hebt met yoga.

Zondag 14 april en 19 mei aanvang 11.00 uur…

Informatie en kennismaken met docenten van de opleidingen

aanmelden info@centrebodymind.nl

Kracht van de adem

 

Van chaos naar rust door ademtechnieken, mindfullness & Yoga

        de kracht van de adem

Minder piekeren , je niet zo druk meer maken en een heerlijke nachtrust..

Ademhalen geeft ons zuurstof, maar is veel meer dan dat. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we ons voelen. Met onze ademhaling maken we verbinding tussen Body & Mind, verbinding met onszelf en de wereld.

We zijn ons er niet bewust van, maar we halen gemiddeld zo’n 23.000 keer per dag adem. Dat is 16 keer per minuut! Onze ademhaling verbindt ons met de wereld, het voorziet ons van zuurstof en geeft ons leven. Het is daarom ook niet gek dat de adem beïnvloedt hoe wij ons voelen, zowel fysiek als mentaal. Een verstoorde ademhaling kan tot talloze klachten leiden, zoals een hoofdpijn, verstijfde spieren, onrustig slapen en zelfs een burn-out. 
Wil jij je minder piekeren en beter slapen? Of helemaal tot rust komen?

Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben o.a.: chronische hyperventilatie, verstopping , koude voeten, koude neus, koude handen, duizeligheid,  depressie , burn out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie,  paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen verstijven van de spieren in het lichaam, reumatische aandoeningen, en vooral je veel zorgen maken…

Het geheim zit in het combineren van beweging, ontspanning en rust, en dat vinden we in het combineren van de Adem, Yoga & Mindfullness.

De adem neemt de beweging mee…

Wil je je minder zorgen maken en een heerlijke nachtrust? Kom naar de Workshop de kracht van de adem mindfullness & Yoga

Workshop

Datum: zondag 19 mei
Tijd: 11.15 - 13.15 uur

Prijs Workshop voor leden & Moeders gratis
Prijs niet leden € 25

Coming soon 5- weekse cursus : € 245

YOGAFEST

ZATERDAG 31 AUGUSTUS EN ZONDAG 1 SEPTEMBER !!!

yogafest.jpg

Prachtige inspirerende gratis lessen en Workshops

Zaterdag 31 augustus


8.30 - 9.45 uur Pilates
8.30 - 9.45 uur Ashtanga Yoga
9.45 - 11.00 uur Yoga & Pilates
9.45 - 11.00 uur Yin Yoga


11.00 - 12.30 uur Heleen Ytsma Workshop adem

16.30 - 18.00 uur Yoga in Concert met Iris Kroes Jan Kuiper en Yvonne

 

Zondag 1 september

9.00 - 10.00 uur Hot Yoga
9.00 - 10.00 uur Big Ball Yoga & Pilates
10.00 - 11.15 uur Restorative Yoga
10.00 - 11.15 uur Tai Chi
11.15 - 12.30 uur Odaka Yoga
11.15 - 12.30 uur Meditatie Workshop

13.30 - 14.30 uur Ouder & kind Yoga
13.30 - 15.30 uur Workshop Ashtanga Yoga Mysore style

Yoga in Concert

Jan Kuiper - Yoga in Concert.jpg

Yoga in Concert is een idee van gitarist, schrijver en yogi Jan Kuiper. Samen met collega-docente Yvonne de Hoop verzorgen zij al enkele jaren spraakmakende yogaconcerten.

Met dit jaar wel een heel bijzondere gaste Harpiste en zangeres Iris kroes! ( bekend van the Voice)

Yoga in Concert is een unieke beleving van yoga en muziek. Yogahoudingen, muziekklanken, en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere concert. Alles is mogelijk: actief meedoen op je eigen yogamat, ontspannen achterover leunen terwijl je luistert naar de mooie muziek of een combinatie van beiden. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de hoofdthema’s meditatie (ontspanning), pranayama (ademhaling) en asana (houdingen).

De lessen worden begeleid door Jan Kuiper op gitaar of door gerenommeerde (klassieke) musici. In het verleden waren onder andere de volgende musici te gast bijYoga in Concert: harpiste en zangeres Iris Kroes, Ragazze Kwartet, fluitiste Eleonore Pameijer en klarinettist Lars Wouters.

Geen enkel concert van Yoga in Concert is hetzelfde. De inhoud, de dynamiek en de sfeer van de yogalessen worden bepaald door de locatie, de musici en het thema.

De inhoud van de lessen is geschikt voor alle niveaus van yogabeoefening. Beginners zijn dan ook van harte welkom!

Zaterdag 31 augustus aanvang 16.30 uur leden op uitnodiging

niet leden € 20

Meer informatie: www.yogainconcert.nl

ademcoaching-600x599.png

Heleen Ytsma

Ademcoach opleider Holistic Breathing
NLP Master
Wim Hof Methode Instructeur
Yogadocent

 

Ademhalen maakt je gelukkig en sterk

In mijn werk als ademcoach en opleider ben ik elke dag weer onder de indruk van hoe simpel het is: goed ademhalen maakt je gelukkig en sterk.

Veel van mijn klanten hebben het gevoel dat ze (te) veel ballen in de lucht moeten houden. Via workshops en trainingen ademwerk leer ik ze hoe ze zich weer echt kunnen ontspannen en zo hun (werk)stress omzetten in levenslust. Daardoor gaan ze zich lichamelijk en mentaal sterker voelen en rekken ze tegelijkertijd moeiteloos hun grenzen op. En ook jij kunt meer dan je denkt

Workshop Adem je vrij

Zaterdag 31 augustus 11.00 uur