Do-In workshop

Beweeg de winter in met de 5 elementen

Marise afbeelding.jpg

Datum zondag 10 november
Tijd 11.15 - 13.00
Prijs €15 leden | €25 niet-leden

Do-In is een systeem van oefeningen afkomstig uit de Chinese Geneeswijzen en martiale kunsten. Ronde helende bewegingen, verstillend en dynamisch, ontspannend en bekrachtigend.

Wanneer we naar de winter gaan, heeft ons lichaam behoefte om te rusten, te regenereren en meer in verstilling te komen. Sta jij jezelf dit toe? Stress en teveel naar buiten richten in deze periode kunnen onze basis energie uitputten. Wees er zuinig op. Hoe? Dat leer je in deze workshop!

De nieren en blaas staan centraal. We gaan door alle elementen heen, zodat we onszelf openen en oude energie en ballast loslaten. De aandacht wordt gelegd voor het verwarmen en opladen van de meridianen die ons voorzien van onze basis levenskracht, de wortels van ons bestaan. Goed voor de onderrug, botten en om van binnen warm te worden, fijn om weer vertrouwen en rust in jezelf te ervaren.

Een workshop waarin je veel leert over jezelf, je lichaam en hoe deze elementen zich in jouzelf en jouw leven manifesteren. De oefeningen zijn eenvoudig, effectief en leggen de aandacht op het zelfhelend vermogen, soepelheid, innerlijke kracht.

De les bestaat uit meditatie, zelfmassage-techniek, strekkingen, energie-oefeningen en ontspanning. Alles in heldere beeldende taal uitgelegd terwijl je mag gaan voelen en ervaren.

Meditatie workshop

foto Kim.jpg

Tijd
Datum
Prijs

Zijn je dagen vaak volledig volgepland? Ben je geregeld aan het piekeren? Heb je het gevoel dat je hoofd soms zo vol zit dat je niet meer helder kunt denken? Lijkt het alsof je soms helemaal overgenomen wordt door jouw emoties en gevoelens?

Ben je toe aan meer verdieping? Wil je meer energie en plezier ervaren gedurende de dag? En ben je toe aan een ontspannen uitdaging?
Dan is meditatie mogelijk iets voor jou!

In het dagelijks leven hebben wij onze focus voornamelijk op de buitenwereld liggen. Vaak zijn we zo druk bezig dat we onszelf een beetje vergeten. We kunnen hierdoor het contact met onze innerlijke wereld soms verliezen. Meditatie is een mooie manier om terug te keren naar jezelf. Het 'gewoon' leren ervaren van gedachten en gevoelens zonder hier direct een oordeel aan te verbinden en op te reageren. De ademhaling staat hierbij centraal. 

Kracht van de adem

 

Van chaos naar rust door ademtechnieken, mindfullness & Yoga

        de kracht van de adem

Minder piekeren , je niet zo druk meer maken en een heerlijke nachtrust..

Ademhalen geeft ons zuurstof, maar is veel meer dan dat. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we ons voelen. Met onze ademhaling maken we verbinding tussen Body & Mind, verbinding met onszelf en de wereld.

We zijn ons er niet bewust van, maar we halen gemiddeld zo’n 23.000 keer per dag adem. Dat is 16 keer per minuut! Onze ademhaling verbindt ons met de wereld, het voorziet ons van zuurstof en geeft ons leven. Het is daarom ook niet gek dat de adem beïnvloedt hoe wij ons voelen, zowel fysiek als mentaal. Een verstoorde ademhaling kan tot talloze klachten leiden, zoals een hoofdpijn, verstijfde spieren, onrustig slapen en zelfs een burn-out. 
Wil jij je minder piekeren en beter slapen? Of helemaal tot rust komen?

Het effect van een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben o.a.: chronische hyperventilatie, verstopping , koude voeten, koude neus, koude handen, duizeligheid,  depressie , burn out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie,  paniekaanvallen, slecht en onrustig slapen, niet kunnen ontspannen verstijven van de spieren in het lichaam, reumatische aandoeningen, en vooral je veel zorgen maken…

Het geheim zit in het combineren van beweging, ontspanning en rust, en dat vinden we in het combineren van de Adem, Yoga & Mindfullness.

De adem neemt de beweging mee…

Wil je je minder zorgen maken en een heerlijke nachtrust? Kom naar de Workshop de kracht van de adem mindfullness & Yoga