Pilates Opleiding

Wat leer je?
Docentvaardigheden: mindful doceren (de techniek is meer dan alleen beweging), doceren in flow: goede en juiste volgorde van houdingen, doceren in spiegelbeeld, leren om kennis te delen , it’s not about performing it’s teaching..

  • Aandacht voor de adem: . Aandacht voor de adem en de beweging zorgt voor verdiepen van de beweging (intensie). De aandacht voor adem maakt de mind kalm en het uitvoeren van de bewegingen lichter.

  • Inzicht in het aanbieden van alternatieve houdingen bij blessures..

Studiemateriaal
Manual met anatomie en instructie parts en de DVD ‘Wisdom of Yoga & Pilates’ (ontvang je bij aanvang opleiding)

Hoe lang duurt de opleiding?
7 dagen van 10.00 tot 16.00 en een examendag

Lesdata

1 , 15 en 29 april

13 en 27 mei

10 en 24 juni (examendag)
 

Wat kost de opleiding?
Prijs € 650

Hoe wordt de opleiding afgerond?
Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat en ben je in staat beginners te doceren.

Wie zijn de docenten?
Theorie en praktijk: Jana van Duijn en Jolanda Vlasveld.
De anatomie wordt verzorgd door Petra Meirink.

Meer informatie: jana@centrebodymind.nl

Hier het inschrijfformulier graag uitprinten en opsturen.

Pilates bestaat al vele jaren en is uitgevonden door Joseph Pilates , een Duitse arts. Contrology was oorspronkelijk de naam voor deze bewegingstechniek en staat voor controle over de bewegingen. De techniek werd ontwikkeld voor geblesseerde dansers en staat ook nu nog bekend om zijn effectieve werking bij blessures aan onder andere de rug.

Pilates is een bewegingstechniek, een mind/body training, waarin bewegingen zéér zorgvuldig en met véél aandacht worden uitgevoerd. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die les zou willen geven in Pilates; een body & mind-les die voor iedereen toegankelijk is. Je wilt inzicht krijgen in de bewegingstechniek, je eigen oefening verder ontwikkelen en jouw kennis over core training vergroten.

Wat houdt de opleiding in?
In deze opleiding gaan we in op de specifieke kenmerken van Pilates: de bewegingsvorm verhoogt het concentratie vermogen, geeft rust door de concentratie en door aandacht voor de bewegingen. We verruimen onze kennis over houdingen die stabiliserend voor vooral het bovenlichaam werken, over de diepliggende houdingsspieren, de rechte en schuine buikspieren en de rug en hoe deze te trainen. Eigen practice is heel belangrijk, volg zoveel mogelijk lessen voor de opleiding!