Over ons

Schermafbeelding 2017-10-23 om 17.09.50.png

Wij

In het centrum van Sassenheim staat een sfeervol, karakteristiek monumentaal pand, het voormalige postkantoor. Dit pand is omgetoverd tot een prachtig yoga centrum: het huis van The Centre of Body & Mind. Met meer dan 40 lessen per week is er voor iedereen een geschikte les. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten met passie en bezieling, die hun kennis graag doorgeven aan jong en oud. 

 
 
Jana van Duijn
 

Jana van Duijn

Een grote liefde voor bewegen heeft mij van dans naar aerobic’s en fitness naar Body & Mind gebracht. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de Sport & Fitness als Aerobic’s & Fitness docente, ben ik op zoek gegaan naar verdieping. Via een Body & Mind opleiding de weg van de adem ontdekt wat voor mij een echte eyeopener was.

Een pilates opleiding was de 1e stap op weg naar een droom een Body & Mind Centrum. Op zoek naar nog meer verdieping  heb ik een Hatha Yoga opleiding en een Ashtanga Yoga opleiding gevolgd bij Yogamoves in Utrecht. De adem in deze mind body vormen heeft mij het meest geraakt, de adem maakt van deze prachtige techniek een meditatie in beweging. Het idee van een body & mind centrum met veel verschillende vormen, gegeven door verschillende docenten met dezelfde passie voor deze mooie technieken.

Inmiddels verzorgen wij ook Yoga docentenopleidingen die Alliance gecertificeerd zijn. Basis Yoga docentenopleiding RYT200 en Ashtanga Yoga docentenopleiding RYT200. In het voorjaar van 2018 volgt een Yin Yoga docentenopleiding. Pilates docentenopleiding. Zie het kopje opleidingen.

Geïnspireerd door o.a. Katiza Satya, Sarah Powers, Paul & Suzee Grilley, Shiva Rea, Manju Jois (zoon van Pattabhi Jois),Johan Noorloos, Debby Jenner, Deva Premal en Miten, Yoga Moves , Yogagarden en Triyoga Londen UK.

Bijzondere mensen en studio’s waar ik veel geleerd heb...

Namaste

Jana

IMG_7556.jpeg
 

Renske Meijer

Jaren geleden kwam ik vanuit de dans in aanraking met yoga en Pilates. Vanaf mijn 5e jaar ben ik intensief bezig geweest met ballet en andere dansvormen en later volgde ik de opleiding tot docent dans aan de dansacademie. Mijn lijf kreeg door de jarenlange fysiek belastende trainingen behoefte aan meer stabiliteit en kracht en de gecontroleerde bewegingstechnieken boden uitkomst. Ik begon met het beoefenen van yoga en ging Club Yoga geven. Gegrepen door de heerlijke training, maar met een groeiende behoefte aan verdieping, heb ik in de zomer van 2016 in Italië de docententraining gevolgd. 

Ik geloof dat yoga de wereld een beetje mooier kan maken. Of je het nou een keer per week doet of elke dag; yoga laat je zien hoe je op ontspannen en vriendelijke manier in het leven kan staan. Mijn insteek in de lessen die ik geef: daag het lichaam uit en kalmeer de geest. Door te ervaren kun je ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen. Yoga brengt je elke practice, elke dag en in elke levensfase iets nieuws. Just do it!

IMG_20180617_110517_432.jpg

Dick van Harlingen

In 2014 ben ik me gaan verdiepen in de Yoga. Ik ben toen begonnen met mediteren wat me hielp naar binnen te keren en diepere lagen in mezelf te ontdekken. Nadat ik in Nepal mijn eerste Hatha Yogales had gevolgd ben ik niet meer gestopt met bewegen op de bewuste manier die Yoga je biedt. Ik wilde mezelf meer gaan verdiepen in de Yoga en ben daarom de basisopleiding bij deze prachtige Yogaschool gaan volgen. Het heeft me doen inzien dat ik nog veel te leren heb en ook altijd een leerling zal blijven. Met het geluk dat ik hierin les mag geven en iets kan betekenen voor anderen.  

De verbinding die ik tijdens het mediteren ervaar gebruik ik ook in het beoefenen van de houdingen. Het helpt me bewust te worden van mijn lichaam en geest en het geeft me ruimte, flexibiliteit en kracht. De concentratie die daarvoor nodig is, wissel ik graag af met een vleugje humor en uitdagende houdingen. Het helpt me uit de gedachtensleur te komen en zet bepaalde zaken in een nieuw perspectief. Daardoor blijft het toch wat beter in balans! En op deze manier geef ik graag les. Bewust omgaan met adem, lichaam en geest op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Het niet uit de weggaan van confrontaties en deze te benaderen met een zachte blik en een goede dosis humor :) 

 

 

Armanda van der Voort

Mijn liefde voor yoga begon in 2006 tijdens een reis door Thailand met het volgen van een yogales op een paradijselijk strand. Een paar jaar later heb ik besloten om me volledig te wijden aan yoga.
Twee jaar geleden vertrokken naar Bali en daar heb ik m’n eerste yoga opleiding gevolgd bij Rachel Hull.
Terug in Nederland ben ik in contact gekomen met Johan Noorloos die mij inspireerde om ashtanga yogales te geven. De tweede docenten opleiding heb ik in maart 2011 met succes afgerond.

Armanda staat bekend om haar liefdevolle en kalme benadering van Ashtanga yoga. Ze gelooft dat het voor iedereen toegankelijk is, als je het met liefde en toewijding en een beetje humor benadert.
Ze heeft zelf aan den lijfe ondervonden dat het een unieke manier is om te groeien en dichterbij jezelf te komen.

 

Merel van der Camp

Yoga is voor mij een “way of life”, een manier van in het leven staan om de dagelijkse dingen op een diepere manier te beleven. Het staat niet los van mijn rol als moeder van 2 jonge kindjes of van mijn werk als sociotherapeute. Yoga wijst mij de weg naar binnen en verbindt me met mijn innerlijke belevingswereld. Ik hoop in mijn lessen mn passie voor en de waarde van Yoga met je te kunnen delen en hierin ook met jou een verbinding te mogen maken.

Merel is Hatha Yoga docente en tevens kinderyoga docente.

 

Jolanda Lei

Na een opleiding aan de Amsterdamse Nationale Dansacademie, heb ik een jaar gedanst bij “Jazz extension”
Via jarenlange ervaring in de Fitness- en danswereld , ben ik mijn focus gaan verleggen naar Yoga en Pilates.
Door Pilates voel ik net zoveel kracht, balans, stabiliteit en flexibiliteit als tijdens mijn dansopleiding. Voor mij is deze bewegingstechniek een Wellness voor lichaam en geest.
Een nieuwe uitdaging Pilates with a smile :-). Een training met een inner smile, een lach van binnen. Inspirerende elementen zoals Chi Ball, Big Ball en meditatieve ontspanning.
Kom naar The Centre of Body & Mind en ervaar een relaxte mind in een sterk lichaam.

Schermafbeelding 2017-11-01 om 08.34.24.png
 

Suzette Steenberg

Ik ben in april 1999 samen met mijn man en 2 dochters verhuisd naar nederland.
Ik heb daarna de AALO all round sportopleiding gedaan en tijdens 14jaar met veel plezier sportles gegeven.
Mijn yogareis is heel per ongeluk begonnen. Vanwege een burnout en een rugblessure ben ik op advies van mij therapeut met yoga begonnen.
Sinsdien kan ik niet meer zonder! Ik ben de 200uur Ahtanga yoga en de pilates opleiding gaan volgen en geef nu met veel passie les.
Yoga en meditatie is mij levenswijze geworden waarin ik rust en ruimte kan vinden en loop als een rode draad door mijn dag. Het is iedere dag weer een kado aan mezelf en ik hoop om het tijdens het lesgeven door te kunnen geven!

Namaste

 

Petra Meirink

“Elke nieuwe dag, elk nieuw moment biedt jou de kans om te doen wat je werkelijk wilt.”

Het lukt me helaas niet altijd om elk moment te doen wat ik werkelijk wil. Soms zijn het andere mensen om me heen maar vaker ben ik het zelf die verwachtingen heeft waaraan ik wil voldoen. En dat hindert me dikwijls om elk moment te doen wat ik werkelijk wil. Ik wil blij zijn en anderen blij maken. Ik wil van en met anderen genieten van het fantastische leven dat wij mogen leiden.

En Yoga helpt me hierbij. Yoga leert me te onderscheiden wat ik werkelijk wil. Yoga leert me minder snel te be-, ver-, of voor- oordelen. Yoga leert me de tijd te nemen om de dingen bewuster waar te nemen en te observeren wat zij voor mij echt betekenen. Yoga leert me bewust te kiezen. Ik word rustiger vanbinnen, kom dichter bij mezelf en daarmee ook dichter bij anderen.

Yoga, ik word er blij van. En dat wil ik graag met je delen.

Mijn achtergrond:

  • Studie klassiek ballet en later New Dance

  • Sinds 1998 regelmatig Feldenkrais-workshops met Larry Goldfarb

  • Vanaf 1999 2jarige beroepsopleiding Somatic Movement Coaching met Jacques van Eijden

  • Vanaf 2004 3jarige opleiding Traditioneel Chinese Geneeskunde Basis en TuiNa bij Qing Bai

  • 2015 Basis Yogaopleiding met Jana van Duijn en Monika Buitink

  • 2016 Yin Yoga opleiding met Biff Mithoefer

  • 2016 Pilates opleiding met Jana van Duijn en Jolanda Lei

  • 2017 Yin Yoga opleiding met Skadi van Paasschen

  • En verder Basisonderwijs, Aikido, Shiatsu, Contemplatie

IMG_20190310_093534_861.jpg

Bij Kim kun je ook terecht voor coaching!

Heb je het gevoel dat je op dit moment vastloopt in je leven? Dat het je niet lukt om keuzes te maken? Voel je dat er meer potentie in je zit maar dat het er niet uitkomt? Heb je behoefte aan meer zingeving? Dan is dit wellicht het juiste moment om deze levensvragen te verdiepen.

Ook met verschillende klachten, zoals stress, burn-out, onzekerheid en angst kun je bij Kim terecht. Voor meer informatie, klik op de button.

 

Kim van der Geest

'Een aantal jaren geleden heb ik meditatie en yoga leren kennen. Het pad van yoga brengt mij werkelijk terug naar mijn ware kern. Naar datgene wat wij allemaal zijn en ons met elkaar en het leven verbindt. Iedere dag is weer een ontdekkingsreis waardoor ik uitgedaagd word om te blijven leren en groeien. Vanuit mijn werkervaring als psycholoog heb ik gemerkt dat het belangrijk is om mensen weer in hun eigen kracht te zetten.

Yoga en meditatie zijn manieren om weer in contact te komen met jezelf en vanuit deze kracht te gaan leven. In mijn lessen wil ik graag met jullie op zoek gaan naar jullie eigen bron. En het pad dat jullie mogen bewandelen. Hierbij zal ‘diep voelen en ervaren’ centraal staan.

In 2019 ben ik zes maanden op een spirituele reis geweest door India, Nepal en Bali. Graag deel ik met jullie in mijn lessen de prachtige wijsheden die ik in deze landen heb opgedaan.

Namasté, Kim

Yin, hatha & meditatie docent
Psycholoog en coach

 

-Monika.jpg
 

Monika Buitink

Monika buiti docent bij Centre Body & Mind Yoga was mijn medicijn en begon 10 jaar geleden met het volgen van lessen.
2005 begonnen met de vierjarige hatha opleiding bij saswitha in Bilthoven.
2009 via Achmea health sportcentrum de opleiding tot Pilates docent.
Meditation/Mindfulness afgerond in 2011.
Deze zomer zal ik ook klaar zijn met de anatomie/yin yoga opleiding van Paul Grilley in Amsterdam.
Vanwege dit mooie vak zal ik altijd weer een opleiding vinden die me verder brengt.
Nu alweer zo’n 6 jaar met veel plezier lesgevend.
In mijn lessen vindt je een mix van mijn achtergrond.
Esthetiek is niet essentieel, maar hoe voelt de oefening voor jou.
Door zo naar jezelf te kijken, komt er ruimte in je lichaam en ook in je geest.
Liefde voor jezelf en daardoor de kracht om patronen echt te veranderen of los te laten.

Bij iedereen gebeurd er weleens iets in zijn leven waarbij je weet “dit is mijn leermoment”.

Schermafbeelding 2017-10-29 om 21.16.28.png
 

Nathaly Losecaat van Nouhuys

Yoga is een onmisbaar onderdeel van mijn leven. Iedere dag begint voor mij met een korte yogasessie. De rust, kracht en inspiratie die ik hier uithaal, probeer ik op een persoonlijke manier ook in mijn lessen door te geven. Ik ben door yoga en de verdieping hierin echt bewuster gaan leven. Mijn doel is om dit ook met mijn lessen over te dragen aan de deelnemers en ze zo te kunnen inspireren tot het creëren van een bewuster bestaan.
Ik heb ruim 15 jaar ervaring als instructrice. Ooit begonnen met lessen in de sportschool, en is mijn interesse in de loop der jaren via Body Balance (vast programma met yoga, tai chi en pilates) geëvolueerd naar de meer spirituele kant van bewegen. Vanaf begin 2012 ben ik me intensief in yoga gaan verdiepen, om zo ook verdieping aan mijn lessen te geven. Ik heb onder andere een Pilates opleiding en Ashtanga Vinyasa (RYT200) afgerond. De voorlopige hoogtepunten in mijn ontwikkeling was een inspirerende yoga retrait op Bali en het openen van een eigen studio in Leiden in 2016.

Reinier.jpeg
 

Reinier Dorrepaal

Reinier is met yoga begonnen in 2003. Eerst waren dit dagelijkse groepslessen power yoga. Deze lessen waren gebaseerd op Ashtanga. Vanaf het begin van de introductie van Ashtanga in Nederland raakte hij gefascineerd van deze prachtige methode. Sinds 2009 is Reinier toegewijd beoefenaar van de traditionele methode van Ashtanga. Sinds jaren heeft Reinier een dagelijkse yoga practice bestaande uit asana practice, pranayama en meditatie. In 2010 is Reinier begonnen met lesgeven, nadat hij zijn teacher training had afgerond bij Claudia Pradella in Eindhoven. De eerste twee jaren was dit parttime lesgeven naast zijn werkzaamheden in het kader van zijn oude beroep als Register Accountant. In zijn oude beroep heeft Reinier veel ervaring opgedaan op het gebied van training van professionals en coaching. Het lesgeven groeide op organische wijze en sinds 2012 heeft Reinier zijn leven volledig gewijd aan het doceren van yoga. In 2012 volgde Reinier zijn eerste lessen bij Petri Räisänen. Sinds 2015 maakt Reinier, tijdens retreats en workshops, regelmatig onderdeel uit van het docententeam van Petri. Met name de zachtere maar toch seniore aanpak van Ashtanga Yoga van Petri vormen een bron van inspiratie in de aanpak die Reinier toepast. Reinier is een Yoga Alliance US (E-RYT 500) gecertificeerde leraar. Via zijn lessen wil Reinier je graag kennis laten maken met de positieve effecten die een holistische aanpak van yoga op de kwaliteit van je dagelijks leven kunnen hebben.

Foto: dank aan Edgar van Kesteren

 

Marise Bartels

Mijn naam is Marise Bartels. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in natuur, psychologie en wat mensen beweegt, ik wil graag weten hoe alles in elkaar zit. Zo ben ik uiteindelijk Klassieke Shiatsu gaan studeren. Tijdens deze studie kreeg ik de bevestiging dat we uit zoveel meer bestaan dan alleen een omhulsel met wat organen, spieren en botten erin.
Via deze holistische manier van kijken ben ik aansluitend Do In gaat studeren. Dit is kort gezegd een manier om jezelf Shiatsu te geven met oefeningen die overeenkomen met Yoga. ‘Do’ betekent: De Weg, ‘In’ betekent: Naar Binnen. (Tao Yin).
Ik merkte zelf door regelmatig deze oefeningen te doen, mijn rugblessure geen hindernis meer was en dat ik me algeheel veel beter en meer gecentreerd voelde. De filosofie van Do In is diepgaand, tijdloos en authentiek en wordt zo al meer dan 5000 jaar toegepast als manier om jezelf te helen en sterker te maken. Ik vind het een mooie taak om dit zo eenvoudig en beeldend mogelijk over te brengen, zodat je ook echt voelt en begrijpt hoe je met de Vijf elementen en de principes van Yin en Yang verbonden bent. Do In is een manier om je lichaam te begrijpen, echt te voelen en de taal die het spreekt te leren verstaan. Ik houd van de eenvoud en het meditatieve karakter van de oefeningen die een diepgaande en helende werking hebben.
Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe kennis en technieken en daarom laat ik me regelmatig bijscholen en volg ik lessen om inspiratie op te doen en me verder te ontwikkelen.

 

Esther Boer

Elke nieuwe dag start met nieuwe mogelijkheden, veranderingen, eisen, taken en verleidingen. Om in deze dagelijkse veranderende omstandigheden rust te kunnen bewaren, start ik elke dag met yoga. Dat kan een volledige practice zijn, ademhalingsoefeningen of een korte meditatie. Dit momentje van rust voor mezelf zorgt ervoor dat ik bewust kan kiezen waar ik wel en geen energie in wil steken, ik voel mij meer verbonden met de mensen om mij heen en kan een geduldige en liefdevolle partner en moeder zijn.
Ik vind het heerlijk om de ervaringen die ik heb met yoga te mogen delen mij mijn studenten. Tijdens mijn lessen gaat het niet om de perfecte asana (houding) uit te voeren, maar om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, te kunnen voelen wat jouw lichaam nodig heeft op dat moment en om jezelf toe te staan om te genieten van het moment.

Schermafbeelding 2017-11-01 om 08.32.54.png
 

Iris Holtmeulen

Helaas heb ik al vanaf jonge leeftijd te maken gekregen met rugklachten. Hiervoor heb ik veel therapieën gevolgd, welke hielpen voor korte duur. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij  yoga, een constructieve manier om van de rugklachten af te blijven. Toch bleef de vraag rijzen waarom de rugklachten mij telkens overkwamen en wat deze klachten mij probeerde te vertellen. Ik wilde dan ook nog meer op zoek naar de verbinding tussen lichaam en geest en antwoorden op deze vragen vinden.

Dit is de reden dat ik de 200 RYT Ashtanga opleiding ben gaan volgen bij Reinier Dorrepaal, in The Centre of Body & Mind.  Hoewel het geven van les niet de intentie was ging ik dit wel steeds leuker vinden. Hoe mooi is het om hetgeen ik ervaar over te brengen aan andere en mensen te begeleiding op hun yoga pad en reis op zoek naar antwoorden. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik inmiddels met heel veel plezier mijn eigen lessen mag geven bij het centrum.

Yoga biedt mij nu niet alleen een sterk en gezond lichaam, maar ook de mogelijkheid om te luisteren naar mijn lichaam en hierin rust en ruimte te vinden. Hiervoor heb je niets meer nodig dan je ademhaling en het kan je zoveel moois brengen. Dit wil ik iedereen laten ervaren. 

 

 

 

Gastvrouwen

Zij heten je graag welkom bij onze balie en staan voor je klaar met al je vragen: