Pilates

 

KRACHT: ★ ★ ★
FLEX: ★ ★ 
RELAX: ★ ★ 
MIND: ★ ★

Een bewegingstechniek, een mind/body training, de bewegingen worden zéér zorgvuldig en met véél aandacht uitgevoerd, pilates traint het hele lichaam.

Pilates verhoogt het concentratie vermogen, geeft rust door de concentratie en aandacht voor de bewegingen. Werkt stabiliserend voor vooral het bovenlichaam, traint de diepliggende houdingsspieren, de rechte buikspieren, de schuine buikspieren en de rug. Mobiliserend en stabiliserend voor het bekken en de schouders.

Er wordt veel aandacht besteed aan de adem. Aandacht voor de adem en de beweging zorgt voor  verdiepen van de beweging (intensie).  De aandacht voor adem maakt de mind kalm en het uitvoeren van de bewegingen lichter. De adem reinigt je interne systeem en geeft het zenuwstelsel rust.

De beweging bestaat al vele  jaren en is uitgevonden door Joseph Pilates , een duitse arts. Contrology, dit was oorspronkelijk de naam voor deze bewegingstechniek, controle over de bewegingen.

Geïnspireerd door yoga houdingen heeft Joseph Pilates deze techniek ontwikkeld. Hij heeft gewerktmet mensen die geblesseerd waren, dansers die de kracht in hun lichaam nodig hebben voor een goede houding.

Zijn filosofie dat alles bijzonder goed functioneerd vanuit stabiliteit werkt verbluffend goed, en zorgt ervoor dat er ruimte komt tussen de wervels van de wervelkolom, versterkend en versoepelend.
Maakt de spieren van het bovenlichaam héél sterk en stabiel en  zorgt voor een goede houding.

Een sterke mind in een sterk lichaam. Docenten opleiding check onder het kopje academy!