Workshop de basis van Ashtanga & Vinyasa Yoga zaterdag 4 november 13.00 – 17.00 uur

Workshop ‘Health, Healing, Spirituality en een Reis naar de basis van Ashtanga & Vinyasa Yoga’, door Reinier Dorrepaal

In deze workshop gaat Reinier in op de geschiedenis van Ashtanga & Vinyasa Yoga. De workshop is gericht op de bijdrage die T. Krishnamacharya in de periode van zijn leven (1888 tot 1989) hiertoe heeft bijgedragen. Het werk van deze persoon vormt de basis voor de meeste actieve vormen van yoga die we momenteel kennen (Iyengar, Ashtanga, Vinyasa, Flow Yoga, Power Yoga).

De workshop bestaat uit een theoretisch (geschiedenis) gedeelte van circa 1,5 uur, een practice van circa 2 uur op basis van de Vinyasa-krama-s die Krishnamacharya in zijn boek Yoga-Makaranda uit 1934 beschrijft. Het grootste deel van de practice zal je zelf meedoen en ervaren hoe in 1934 vinyasa yoga werd beoefend. Een klein gedeelte van de practice zal Reinier tonen in de vorm van een demonstratie van een aantal asanas. Verder wordt in deze workshop ingegaan op een aantal kriyas (lichamelijke reinigingstechnieken), pranayama (ademhalingstechnieken) en mantras. We zullen deze technieken ook met elkaar oefenen.

De kosten van de workshop bedragen € 25,00(inclusief BTW).

menno